Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Daniel Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania












30.4.2024 (SITA.sk) - Prokurátor Generálnej prokuratúry SR Daniel Lipšic sa mal dopustiť protiprávneho konania. Ako vyplýva zo záznamu z pohovoru, ktorý má agentúra SITA k dispozícii, Daniel Lipšic mal bez súhlasu riaditeľky odboru legislatívy, stratégie a ústavného práva počas služobného času svojvoľne opustiť svoje pracovisko a poskytnúť rádiu rozhovor.

V rozhovore mal verejnosť oboznámiť so svojimi subjektívnymi názormi na situáciu na prokuratúre po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry.

Porušil základnú povinnosť prokurátora



„Relácia bola vysielaná naživo a trvala 37 minút 46 sekúnd. Skutočnosť, že Daniel Lipšic informoval o poskytnutí tohto rozhovoru hovorkyňu Generálnej prokuratúry SR v ten istý deň po skončení relácie neospravedlňuje jeho protiprávne konanie. Daniel Lipšic týmto svojím konaním porušil základnú povinnosť prokurátora využívať služobný čas v plnom rozsahu na výkon svojej funkcie,“ uvádza sa v zázname z pohovoru. Nateraz bude Daniel Lipšic riešený len pohovorom.

„Vybavenie nedostatkov prokurátora Daniela Lipšica pri plnení služobných povinnosti pohovorom považujem v súčasnosti za postačujúce. Po zániku výkonu funkcie špeciálneho prokurátora si zrejme ešte riadne neosvojil základné povinnosti prokurátora ustanovené zákonom,“ konštatuje sa v zázname z pohovoru.

Rozhovor počas obednej pauzy



Prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že rozhovor v rádiu Expres absolvoval počas obedňajšej prestávky, počas ktorej nie sú na pracovisku prítomní ani iní prokurátori generálnej prokurátori, a to štandardne aj v rozsahu prevyšujúcom pol hodinu.

„Tento pohovor je preto motivovaný výlučne nesúhlasom s mojimi názormi prezentovanými v rozhovore pre rádio Expres,” uviedol na sociálnej sieti Lipšic, s tým, že normalizácia pokračuje.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Lipšic rovnako považuje za zarážajúce, že z hľadiska objektívneho testu nestrannosti bola pri pohovore prítomná blízka rodinná príslušníčka vrcholného politika, ktorý ho opakovane verejne označuje za “zločinca”, “zviera”, či "gestapáka”.





Viac k témam: protiprávne konanie
Zdroj: SITA.sk - Daniel Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia