Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

USA ohlásili nové sankcie voči spoločnosti Intellexa Consortium produkujúcej spyware Predator












16.9.2024 (SITA.sk) - USA v pondelok ohlásili nové sankcie voči komerčnej spoločnosti Intellexa Consortium vedenej bývalým izraelským vojenským dôstojníkom Talom Dilianom, ktorej spyware s názvom Predator umožnil ľahký prístup k takmer akýmkoľvek informáciám uloženým v smartfóne.

Americkí predstavitelia a súkromní výskumníci tvrdia, že produkty firmy Intellexa sa používali na kampane sledovania po celom svete, ktoré umožnilo bezohľadným používateľom sledovať a získavať citlivé informácie od disidentov, novinárov, politických kandidátov a opozičných predstaviteľov.

Sankcie sa zameriavajú na päť ľudí a jednu organizáciu s kontaktmi na Intellexu. Jednotlivci a organizácie, na ktoré sa vzťahujú sankcie, majú zakázané zapájať sa do obchodných alebo finančných transakcií v rámci USA alebo so subjektmi v USA.

„Spojené štáty nebudú tolerovať bezohľadné šírenie technológií, ktoré ohrozujú našu národnú bezpečnosť a podkopávajú súkromie a občianske slobody našich občanov," povedal úradujúci námestník amerického ministra financií pre terorizmus a finančné spravodajstvo Bradley T. Smith.





Viac k témam: americké sankcie, Spyware
Zdroj: SITA.sk - USA ohlásili nové sankcie voči spoločnosti Intellexa Consortium produkujúcej spyware Predator © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia